Wortelhummus
Lekker en gezond snacken
Ingrediënten voor 4 personen:

  • 300 g wortelen
  • 1 teentje knoflook
  • 150 g kikkererwten
  • 1 el citroensap
  • 1 lente-uitje in ringen
  • 2 el bieslook
  • fijngehakt
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 4 pitabroodjes
  • olijfolie
  • peper & zout

Wortelhummus
Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de wortelen en snij ze in plakjes. Hussel ze met een scheutje olijfolie en kruid met peper en zout. Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze 30 minuten in de oven. Laat daarna wat afkoelen.

  2. Gril de pittabroodjes langs beide kanten 2 minuten in een grillpan.
    (Of stop ze enkele minuten tussen een grillmachine.)

  3. Doe de wortelen, samen met de look, kikkererwten, citroensap, tijm en oregano in een blender. Kruid met peper en zout en mix glad.
    Voeg een scheutje water toe als het mengsel te droog is.

  4. Schep de hummus in een kom, bestrooi met de bieslook en lente-ui.
    Snij de pitabroodjes in reepjes en serveer bij de hummus.

Vingers aflikken gegarandeerd!

TIPS:
  1. Je kan hummus ongeveer 3 dagen bewaren in de koelkast.
  2. De hummus is ook heel lekker tussen een (waldcorn)pistoletje en kan je dus perfect gebruiken als beleg bij een broodmaaltijd.