Vegetarische balletjes
Als hapje of als burger?
Ingrediënten (voor 12 balletjes):

  • 1/2 courgette
  • 40 g paneermeel
  • 50 g parmezaanse kaas
  • 2 geplette okkernoten
  • snufje cayennepeper
  • 1 ei
  • 1 teen knoflook
  • zout
Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
3. Rasp de courgette. Strooi er wat zout over en laat rusten.
5. Knijp het vocht uit de courgetterasp.
6. Meng de geraspte courgette met het paneermeel, parmezaanse kaas, het ei, de geperste knoflook en de cayennepeper.
7. Kneed dit mengsel door elkaar en rol er kleine balletjes van ter grootte van een koffielepel.
8. Verdeel de courgetteballetjes over de bakplaat.
9. Verwarm de balletjes 20 minuten in de oven, tot ze goudbruin zijn.
10. Serveer de courgetteballetjes als snack met zoetzure saus of ketchup.


TIPS:
  1. Deze balletjes kan je perfect gebruiken als vleesvervanger bij een wokgerechtje.
  2. In plaats van balletjes rollen, kan je er ook vegetarische burgers van maken.