Slaatje met Burrata en gegrilde courgette
Lunch of avondmaal?
Ingrediënten voor 2 personen:
- 150 g rucola
- 200 g burrata
- handvol amandelnoten of hazelnoten
- 1 kleine (gele) courgette
- handvol fijngeknipte bladpeterselie
- handvol fijngeknipte munt
- ½ teentje look
- ½ el mosterd
- ½ citroen
- 1 el olijfolie
- 2 el magere yoghurt
Bereidingswijze van de Salsa Verde:
- Knip de kruiden fijn boven een kommetje.
- Voeg de olie, citroensap, yoghurt, mosterd en de look toe en meng alles door elkaar met een vork.
- Kruid de salsa af met zout en peper.
Bereidingswijze:
- Snijd de courgette met behulp van een mandoline in fijne lange plakjes.
Bestrooi ze met peper en zout, en wrijf ze in met olijfolie. - Verhit een grillpan en grill de plakjes courgette tot ze zacht en geschroeid zijn. Draai ze halverwege om.
Bewaar de courgettes op een bord en hou ze even apart. - Neem 2 mooie borden en dresseer er de sla en de courgetten op.
- Scheur de burrata in kleine brokjes en leg deze er bovenop.
- Stooi wat fijngehakte nootjes over het geheel en maak je bordje af met de salsa.
TIP:
- De salsa is een week houdbaar in de koelkast.