Slaatje met Burrata en gegrilde courgette
Lunch of avondmaal?
Ingrediënten voor 2 personen:

  • 150 g rucola
  • 200 g burrata
  • handvol amandelnoten of hazelnoten
  • 1 kleine (gele) courgette
  • handvol fijngeknipte bladpeterselie 
  • handvol fijngeknipte munt 
  • ½ teentje look
  • ½ el mosterd
  • ½ citroen
  • 1 el olijfolie 
  • 2 el magere yoghurt
Slaatje Burrata
Bereidingswijze van de Salsa Verde:

  1. Knip de kruiden fijn boven een kommetje.
  2. Voeg de olie, citroensap, yoghurt, mosterd en de look toe en meng alles door elkaar met een vork.
  3. Kruid de salsa af met zout en peper.

Bereidingswijze:

  1. Snijd de courgette met behulp van een mandoline in fijne lange plakjes.
    Bestrooi ze met peper en zout, en wrijf ze in met olijfolie.
  2. Verhit een grillpan en grill de plakjes courgette tot ze zacht en geschroeid zijn. Draai ze halverwege om.
    Bewaar de courgettes op een bord en hou ze even apart.
  3. Neem 2 mooie borden en dresseer er de sla en de courgetten op. 
  4. Scheur de burrata in kleine brokjes en leg deze er bovenop.
  5. Stooi wat fijngehakte nootjes over het geheel en maak je bordje af met de salsa.

Smakelijk!


TIP:
  • De salsa is een week houdbaar in de koelkast.