Herstsalade met bospaddenstoelen, roquefort en walnoten
Een lekkere lunch of eerder een licht avondmaal?
Ingrediënten voor 2 personen:

  • 250 g voorgekookte granen
    (tarwe, volkoren rijst, spelt, ...)
  • 1 teentje knoflook
  • 250 g bospaddenstoelen
  • 2 el vloeibaar bakvet
  • 2 el walnoten
  • 2 el fijngehakte peterselie
  • 2 el fijngehakte bieslook
  • 1 el witte wijnazijn
  • 4 handen rucola
  • 100 g blauwe kaas (type roquefort)
  • zout en peper
Bereidingswijze:

  1. Bereid de granen zoals voorgeschreven op de verpakking.
  2. Pel de knoflook en hak fijn.
  3. Snijd de champignons in plakjes en bak ze samen met de knoflook.
    Kruid met peper en zout.
  4. Hak de walnoten grof.
  5. Doe de walnoten, peterselie, bieslook bij de granen samen met 1 el azijn.
    Roer goed door elkaar en haal van het vuur.
  6. Haal de rucola ook door het mensel en verdeel dit over 2 borden.
  7. Verbrokkel de kaas erover en kruid af met peper en zout.

Smakelijk!

TIPS:
Varieer met noten die je lekker vindt.
Kies eventueel andere granen die bij je gerechtje passen.