Herstsalade met bospaddenstoelen, roquefort en walnoten
Een lekkere lunch of eerder een licht avondmaal?
Ingrediënten voor 2 personen:
- 250 g voorgekookte granen
(tarwe, volkoren rijst, spelt, ...) - 1 teentje knoflook
- 250 g bospaddenstoelen
- 2 el vloeibaar bakvet
- 2 el walnoten
- 2 el fijngehakte peterselie
- 2 el fijngehakte bieslook
- 1 el witte wijnazijn
- 4 handen rucola
- 100 g blauwe kaas (type roquefort)
- zout en peper
Bereidingswijze:
- Bereid de granen zoals voorgeschreven op de verpakking.
- Pel de knoflook en hak fijn.
- Snijd de champignons in plakjes en bak ze samen met de knoflook.
Kruid met peper en zout. - Hak de walnoten grof.
- Doe de walnoten, peterselie, bieslook bij de granen samen met 1 el azijn.
Roer goed door elkaar en haal van het vuur. - Haal de rucola ook door het mensel en verdeel dit over 2 borden.
- Verbrokkel de kaas erover en kruid af met peper en zout.
Smakelijk!
TIPS:
Varieer met noten die je lekker vindt.
Kies eventueel andere granen die bij je gerechtje passen.