Pasta Fungi
Lekker vullend...
Ingrediënten voor 2 personen:
- volkoren spirelli⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
- 250 g boschampignons⠀
- 1 gesnipperde sjalot
- 150 g gerookte ham naar keuze⠀
- 150 ml magere room
- 2 el light kruidenkaas⠀
- 1 klein zakje rucola
- peper en zout⠀
Bereidingswijze:⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀
- Kook de pasta al dente in licht gezouten water.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
- Bak de sjalot en de champignons met peper en zout in een beetje boter. (voor de liefhebbers ook heel lekker met een extra teentje look)⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
- Voeg de room en de 2 el magere kruidenkaas bij de champignons en laat deze 5 à 8 minuten inkoken tot de room wat indikt. Kruid af met peper en zout.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
- Grill de lapjes gerookte ham.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
- Dresseer je borden met de pasta, champignonsaus, gerookte ham en rucola.⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Saporito! ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
("lekker" klinkt zo mooi in het Italiaans) ⠀⠀
TIP:
Een beetje Parmezaan past hier ook nog wel bij, maar ja, het is al wel een iets zwaarder gerechtje...⠀⠀