Pasta Fungi
Lekker vullend...
Ingrediënten voor 2 personen:

  • volkoren spirelli⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
  • 250 g boschampignons⠀
  • 1 gesnipperde sjalot
  • 150 g gerookte ham naar keuze⠀
  • 150 ml magere room
  • 2 el light kruidenkaas⠀
  • 1 klein zakje rucola
  • peper en zout⠀
Broccolirijst met scampi en kokos
Bereidingswijze:⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀
  1. Kook de pasta al dente in licht gezouten water.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
  2. Bak de sjalot en de champignons met peper en zout in een beetje boter. (voor de liefhebbers ook heel lekker met een extra teentje look)⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
  3. Voeg de room en de 2 el magere kruidenkaas bij de champignons en laat deze 5 à 8 minuten inkoken tot de room wat indikt. Kruid af met peper en zout.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
  4. Grill de lapjes gerookte ham.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
  5. Dresseer je borden met de pasta, champignonsaus, gerookte ham en rucola.⠀⠀⠀
    ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Saporito! ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
("lekker" klinkt zo mooi in het Italiaans) ⠀⠀


TIP:
Een beetje Parmezaan past hier ook nog wel bij, maar ja, het is al wel een iets zwaarder gerechtje...⠀⠀