Paprikasoep
HMMM soep...
Ingrediënten voor 2 personen:

  • 2 rode paprika’s
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 grote wortel
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 2 tomaten
  • 700 ml water (of meer)
  • 1 groente bouillontablet
  • (125 ml magere kookroom) 
  • zout en peper
  • (peterselie)

Paprikasoep
Bereidingswijze:

  1. Snijd de paprika’s in vieren, verwijder de zaden en zaadlijsten en snijd blokjes. Schil de wortel en snijd ook in blokjes. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verhit de olie in een pan en fruit eerst de ui en knoflook aan. Voeg na ongeveer 5 minuten ook de paprikablokjes en wortel toe. Bak dit nog ongeveer 5-10 minuten.

  2. Snijd de tomaten in kwarten en voeg dit bij de groenten. Voeg hier ook het paprikapoeder bak nog 2 minuten mee.

  3. Voeg het water toe en breng aan de kook, voeg dan het bouillonblokje toe en roer goed door. Laat de soep nog 10 minuten pruttelen totdat de groenten zacht zijn.      

  4. Pureer alles met een staafmixer. Breng de soep eventueel nog op smaak met zout en peper. 

Smakelijk!


TIP:
  • Garnering maakt de soep vaak net iets aantrekkelijker.
    Gebruik peterselie of een beetje (magere) room, vers gebakken broodkorstjes of wat stukjes gegrilde paprika.