Ovenschotel met pompoen
Laat de herfst maar komen...
Ingrediënten (voor 4 personen):
- 1 kleine pompoen (+-400 g zonder schil)
- 1 tl gedroogde tijm
- 2 sjalotten
- 2 teentjes look
- 300 g runds- of kippengehakt
- 400 g tomatenblokjes (1 blik)
- 300 g volkoren spirelli
- 125 g mozzarella of zachte geitenkaas
- Olijfolie
- Peper en zout
Bereidingswijze:
- Verwarm je oven op 200°C.
- Maak de pompoen schoon, verwijder de schil en pitten en snijd hem in blokjes van ongeveer 2 cm dik.
- Verdeel de pompoenblokjes over een met bakpapier beklede bakplaat.
- Versnipper de look en strooi deze over de pompoenblokjes. Kruid met tijm en besprenkel met olijfolie.
- Rooster de pompoen 30 min en kook ondertussen de volkoren pasta in licht gezouten water.
- Snipper de ui en bak deze samen met het gehakt tot het gaar is.
- Haal de pompoen uit de oven en verlaag de temperatuur tot 180°C.
- Mix ¾ van de pompoenblokjes samen met de tomatenblokjes.
- Meng de overige pompoenblokjes, de pasta en de saus onder het gehakt.
- Breng op smaak met peper en zout en schep alles in een ovenschaal.
- Snij de kaas in blokjes en verdeel deze over de herfstschotel.
- Bak de herfstschotel ongeveer 20 minuten tot de kaas gesmolten is.
TIP:
Je kan verschillende soorten pasta gebruiken voor dit gerechtje.
Kies bij voorkeur een volkoren variant omwille van de vezels, mineralen en betere verzadiging.