Ovenschotel met pompoen
Laat de herfst maar komen...
Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 1 kleine pompoen (+-400 g zonder schil)
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 2 sjalotten
  • 2 teentjes look
  • 300 g runds- of kippengehakt
  • 400 g tomatenblokjes (1 blik)
  • 300 g volkoren spirelli
  • 125 g mozzarella of zachte geitenkaas
  • Olijfolie
  • Peper en zout
Bereidingswijze:

  1. Verwarm je oven op 200°C.
  2. Maak de pompoen schoon, verwijder de schil en pitten en snijd hem in blokjes van ongeveer 2 cm dik.
  3. Verdeel de pompoenblokjes over een met bakpapier beklede bakplaat.
  4. Versnipper de look en strooi deze over de pompoenblokjes. Kruid met tijm en besprenkel met olijfolie.
  5. Rooster de pompoen 30 min en kook ondertussen de volkoren pasta in licht gezouten water.
  6. Snipper de ui en bak deze samen met het gehakt tot het gaar is.
  7. Haal de pompoen uit de oven en verlaag de temperatuur tot 180°C.
  8. Mix ¾ van de pompoenblokjes samen met de tomatenblokjes.
  9. Meng de overige pompoenblokjes, de pasta en de saus onder het gehakt.
  10. Breng op smaak met peper en zout en schep alles in een ovenschaal.
  11. Snij de kaas in blokjes en verdeel deze over de herfstschotel.
  12. Bak de herfstschotel ongeveer 20 minuten tot de kaas gesmolten is.


TIP:
Je kan verschillende soorten pasta gebruiken voor dit gerechtje. 
Kies bij voorkeur een volkoren variant omwille van de vezels, mineralen en betere verzadiging.